Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2011 09:32 - Гръцки вестник за положението у нас
Автор: vane Категория: Политика   
Прочетен: 6017 Коментари: 11 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нещо,което всеки българин трябва да прочете: Директна извадка от гръцкия вестник "Симера":

"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и даги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските.

За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."

Според Б.Б. другите европейски страни трябва да взимат пример от нас, Wtf?!?
Гласувай:
41. sande - Долно и недостойно е да плачеш на чужди гроб, особено когато не са те поканили на помен...
11.11.2011 10:26
Българинът е нежен и чувствителен, суров и строг.

Не обича да се оплаква. Не обича да хленчи.

Справя се както може, не чака помощ от чужбина, нито от собствената държава.

Сам си строи къща, сам си поправя лекия автомобил.

Уважава си приятелите.

А гърците са точно обратно. Все някой друг им е виновен.

Просяците ненаситни на Европа. Мързеливи. Сутрин пиене на кафе до обяд. След обяд дремка. Вечер - на ресторант и сиртаки.

Ако скочи българина, ще ги натика у сред морето. Само да им скръцне със зъби.

Да се оправят както могат и да не ни съжаляват, защото ако някой е достоен за съжаление това са лицемерните византийци, алчни и ненаситни. Хитри.

Но сметката трябва да се плати. Накрая.

цитирай
2. анонимен - Не съм съвсем съгласен
11.11.2011 15:27
Виж сега, съгласен съм, че българите имат много добри страни, но стига сме обвинявали гърците, че са мързеливи и че те са взели заемите и че те си раздават 13-та и 14-та пенсия. Виновни са техните политици и богаташи, които са теглили кредити. Начинът на живот и това как го отстояват трябва да е пример как трябва да живеят всички хора по нашата земя. Не да са мързеливи, а да гледат живота и здравето си, да правят, това което искат със свободното си време, а не да нямат време дори за децата си, които поради липсата на внимание са толкова агресивни. Не си ли съгласен, че наистина много хора се разболяват и въпреки това се гърбят да бачкат за смешни пари? Не си ли съгласен, че работен ден от 12 часа е престъпление?
цитирай
3. sande - Приятелю непознат, зная,че си имаме много кусури, много трески за дялане, но ...
11.11.2011 18:10
... но това си е наша работа. Наша беля - наша грижа.

Не е етично, не е достойно да надничаш през стобора и да оплакваш съседа, но не със съчувствие, разбиране, човешка солидарност, а да го подиграваш, да се надсмиваш с високомерие. Да го сочиш с пръст.

Ето, вижте ги тези българи, ние сме зле, ама те са сто пъти по-зле! Ние имаме проблеми, ама тях живи да ги оплачеш!

И така да успокояваш собствения си народ.

Недостойно е.

Ние можем и трябва да се критикуваме, да се самобичуваме и главно да изобличаваме, онези, които са виновни за ситуацията в България.

Тези отстрани да мълчат. Не е тяхна работа какво става в нашия двор. Не ги застрашаваме с нищо, нали?
цитирай
4. vane - След като
11.11.2011 18:24
След като българските медии не коментират по темата, а послушно показват позицията на управляващите, аз по-скоро усещам, че гърците ни правят услуга, за да се опомним. Не откривам грам подигравка, а съм чел и други гръцки статии от преди 1-2 години, в които откровено ни се подиграваха и това ме караше да се чувствам по същия начин като вас. Този път обаче е различно и по-скоро го разбирам като: "Съседи, може да не сме имали най-добрите взаимоотношения, но искаме да сме честни с вас, виждаме вашата мъка, но ако не си помогнете вие сами, никой не може да ви помогне!". Имайте пред вид, че обикновените хора във всички балкански страни са живяли през повечето време заедно и в разбирателство. Когато обаче са се намесвали политиците е ставало страшно, така че аз против обикновените гърци нямам нищо против и не ги смятам за мои врагове.
цитирай
5. mrpavlov - А бе те се подиграват, ама тяхната ...
26.11.2011 17:18
А бе те се подиграват, ама тяхната държава е пред фалит, нали? Мислите ли, че сега някой от всичките тези гърци си стои вкъщи и си казва... "ами да...сега сме зле, ама поне преди вземахме 14 заплати и пенсиите ни бяха по 2000 €" Жал ми е за гърците, ама да се сърдят на онзи финансов министър скрил данните във финансовия баланс на държавата!!

Не можеш да живееш на кредит. Пробвайте вие с една кредитна карта с лимит 3000 лв, и ваша заплата 800 лв + два продукта на изплащане (примерно)! 1 година си живеете охолно, имате си всичко, чувствате се богат, и заради световната криза, по някаква причина, вие оставате без работа, със около 500 лв помощи, около 2000 лв. неизплатен кредит и един телевизор и хладиник на изплащане. Какво ще правите? :) Бас хващам че първото което ще направите е да кажете на дедето си, че няма да има подарък за Коледа. И за това сте виновен вие... и нещо много по - важно.. вие не сте богат, нито някога сте били, въпреки новия хладиник и телевизор + нещата купени с кредита!

Тогава, кажете ми вие, кой е в по - добро положение? Този който е без работа, с 500лв обещетения и с 2000 лв дълг; или този който все още има работа само че не за 800, а за 600 лв. ?!?

Гърците се самозаблуждават и искат на нас да ни е гадно, за това са тези коментари "ние сме зле, ама вие сте още по - зле". Само, че докато Гърция е пред фалит и застрашава цяла Европа, България усвоява най - добре евро фондовете и има една от най - стабилните финансови системи. И всичко това е описано в официален доклад на ЕС!!
цитирай
6. mrpavlov - грешака...
26.11.2011 17:21
Да се чете... "Официален доклад на ЕК (Европейската Комисия)" ;)
цитирай
7. vane - Не съм съгласен
27.11.2011 09:56
България не може да усвои дори 1/3 от парите по еврофондовете, продължаваме да внасяме в ЕС повече, от колкото получаваме. Всяка година!!! А относно гърците - първо това са гръцките медии и второ - аз срещу обикновените им хора нямам нищо против (защото една част са българи, но се крият) и защото гръцките управници мразят България, а ни настройват като народи едни срещу други. И най-после - знаете ли кой министър на финансите изтегли огромните кредити през 2001-ва година? Името му е много интересно - казва се ПАПАДИМОС!
цитирай
8. mrpavlov - Какво?
28.11.2011 14:36
България не може да усвои 1/3 от парите по еврофондовете?!?! Айде стига бе!! За времето на Станишев ли ми говориш? :) Предпочитам да вярвам на доклада на Евро-Комисията от колкото на теб! ;)
цитирай
9. vane - Каквото
23.12.2011 17:11
"Последното писмо на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу по отношение усвояването на средствата от еврофондовете е най-оптимистичното според министър Томислав Дончев.
Плащанията са над 2,8 млрд. лв, което е 18% от целия ресурс. Договорените средства са почти 10 млрд. лв." Уникално ...... а България всяка година внася над 800 млн. евро. 4 години по 800. 3,2 млрд. ДЕМЕК БЪЛГАРИЯ Е СПОНСОР НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, В КОЙТО ВИНАГИ НАЙ-БЕДНИТЕ И НАЙ-ИЗОСТАНАЛИТЕ ПЛАЩАТ НА БОГАТИТЕ ......

И ЗА ДА НЕ СЪМ ГОЛОСЛОВЕН, ЕТО МАЛКО ИЗТОЧНИЦИ:
http://news.expert.bg/n364524
http://argumenti-bg.com/10287/m-plugchieva-nerealni-sa-ochakvaniyata-za-usvoyavane-na-evrofondovete/
http://www.andrey-kovatchev.eu/bg/news/view/3/1342
http://www.on-parliament.com/media/2011/12/15/%D0%B5%D0%BA-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0/
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/154420839-Na_opashka_za_usvoyavane_na_evrofondove.html
цитирай
10. aidriell - Да ама
05.03.2012 19:42
идват летните месеци
Всеки българин прехвърля оферти all Inclusive и с претенции даже ако може и Ултра all
С лекота отделят по 50 -60 -100 лева - 150 лева на ДЕН да починат
Всеки българин има интернет
Два ждиесема ,Кола ,климатик ,пералня ,плазма ,дограма,теракот ,марков лаптоп,
жените също -с ултра скъпи дрешки ,чанти и дрънкулки един бонбон (1200 лева) за тинейджърките н епредставлява сериозна сума при пазаруване не ги смятат за нещо кой знае какво в големите градове
На фона на това имаме друга крайност и всевузможни отстъпки и търсене на по на далавера за останалите
.Не споря че огромен процент са далеч от това което описванм но единственният изход за тях е да се саморганизират и да разрушат народно събрание до камък .Защото тези доволните няма да го направят нито искат
цитирай
11. анонимен - Хайде и аз да излая:
10.10.2012 00:12
Както се развиват нещата,така наречените "фондове",които "идват" по програми
на ЕС ,според мен са просто поредната форма за заробване на страната ни,като
я обрича на вечна зависимост от тях и вечен двойкаджия по отношение на просло-
вутата "производителност на труда",като съзнателно и преднамерено ни натикват
в "развитие" на ниско производителни отрасли(с ниска добавена стойност),като
строителството и то главно на ифраструктурни обекти(които в действителност
обслужват самия Запад) и селското стопанство.А навсякъде другаде се "удря
по ръката" със всевъзможните брюкселски директиви.Да не говорим за первер-
зията,както посочва 9.,че в голямата си част,това са просто върнатите наши
годишни вноски към ЕС,за да ни внушават някаква височайша "благотворител-
ност" и естествено,робско благоговение.Когато липсат всякакви други начини
за развитие на икономиката ни,независимо,че привидно не сме зависими от за-
робващи банкови заеми,в действителност ние сме в същата заробваща зависимост
от европейските структурни фондове,които генерират същата робска зависимост
и една непрекъсната мизерия на обикновения българин.Превърнахме се в нещо
много по-лошо от обикновени пролетари,доколкото пролетариите все пак са влияели с участието си,или не върху икономическия живот на страната.Сегаш-
ният роб е само и единствено един непроизводителен консуматор,комуто се
подхвърля все по-малка милостиня,под формата на пенсия,или...заплата.
Докъде ще стигне всичко това,не смея да прогнозирам,но имайки предвид
нашата народопсихология,не ни чака нищо добро,като народ.Най-вероятно,
тихомълком ще се саморазрушим и ще загинем като такъв.Част от нас,в качест-
вото си на индивиди просто ще доразвием бягството от страната,което си
тече и сега,а другата,състояща се от пенсионери,мързеливи,наркомани и нека-
дърници,просто ще си угасне тихо и кротко....

Е,дано пък не съм прав.Дано.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vane
Категория: Лични дневници
Прочетен: 598245
Постинги: 102
Коментари: 198
Гласове: 225
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031